Intresse för el

Min son ska börja gymnasiet i höst och har nu börjat få ett stort intresse för el och elektriker. Efter att vi haft elektriker från Årsta över hos oss den senaste tiden, som varit väldigt trevliga har han fått upp ögonen för detta yrke.

Under hela processen fick han vara med, elektrikerna visade vad de gjorde, varför de gjorde det samt hur man ska göra det. Jag tror att han fick smak för det för han kände att hantverkarna verkligen brydde sig om honom och visade vad de gjorde.

Praktik

Redan nu tjatar han om att ta kontakt med både elektriker i bromma och årsta, för att ha praktik. Men han får lugna sig lite, praktiken i gymnasiet kommer inte förens i årskurs 2. Men när det väl är dags har vi några kontakter att kontakta, och det ligger till en väldig fördel när man ska söka jobb och praktik. Tyvärr har vi förstått att det har blivit allt svårare och svårare att fixa det här med praktik och jobb. Troligtvis beror det väl på inflationen som påverkat nästan alla yrken.

Men jag vet att skolorna här i Stockholm är ganska bra på detta, och har redan sen år tillbaka samarbete med flertal bygg och el firmor för just praktik. Och det är ju effektivt från båda håll. Eleverna har en säker arbetsplats samtidigt som företagen får bra och drivna praktikanter. Förhoppningsvis kan detta även leda till arbete direkt efter gymnasiet med, men det är framtidens problem och inget vi ska tänka på nu.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *